به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل دانشگاه، به نقل از خبرگزاری فارس، دکترعباس کلانتری با اشاره به اینکه دانشگاههای دولتی استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و یزد از دانشگاههای سراسری جنوبشرق کشور محسوب میشوند، اظهار داشت: برای نخستین بار در این منطقه و در بین دانشگاههای دولتی رشته مهندسی پزشکی راهاندازی شده است.
وی عنوان کرد: مهندسی پزشکی علمی چند رشتهای شامل کاربردهای اصول و تکنیکهای مهندسی در مسائل زیست شناسی و پزشکی و علمی است که به مفهوم کاربردی و تلفیقی از مهارتهای علوم مهندسی و علوم پزشکی و زیست شناسی در راستای کمک به سلامتی انسان و بهبود بیمار است.
کلانتری با اشاره به تواناییهای فارغالتحصیلان این رشته بیان کرد: استفاده از انواع مواد زیستی برای ساخت دریچههای قلب مصنوعی، وسایل انسدادی بیماریهای قلبی، رگهای مصنوعی، استنت، پروتزهای عصبی، بیومواد چشمی، ساخت پوست مصنوعی، زخم پوش، بیومواد ارتوپدی، مواد استخوانی، بیومواد دندانی و ارتودنسی، سیستمهای دارو رسانی و ... به دانشجویان این رشته آموزش داده میشود.
رئیس دانشگاه حائری میبد همچنین نصب و راهاندازی دستگاهها و وسایل پزشکی و تجهیز فنی بیمارستان، مسئولیت فنی و مهندسی بیمارستان، همکاری در پروژههای تحقیقاتی پزشکی، قابلیت در ابداع و بهینهسازی مواد مورد مصرف در قطعات پزشکی و وسایل معلولان و اندامهای مصنوعی و سیستمهای مصنوعی بدن انسان از دیگر تخصصهای اغلب فارغالتحصیلان این رشته است.
کلانتری با اشاره به وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر بیان کرد: با توجه به نوپا بودن این رشته در کشورمان به نظر میرسد تا سالیان متمادی امکان اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته میسر باشد و آینده آن در ایران از چشمانداز روشنی برخوردار است.
وی افزود: در صورتی که هماهنگی میان بخش پزشکی و بخش مهندسی وجود داشته باشد، میتوان به آینده شغلی این رشته بسیار امیدوار بود.
کلانتری خاطرنشان کرد: ضرورت وجود مهندسان پزشکی در بیمارستانها، خرید تجهیزات و … در صرفهجویی اقتصادی نیز کاملاً احساس میشود و در مجموع زمینه توسعه این رشته فراهم است و برای کار بیشتر فضای مناسبی دارد.
وی ادامه داد: این رشته در گرایشهای مختلف دارای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و ... است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025